Mijn opleidingen

Voedingsdeskundige

Een BATC-erkende opleiding op HBO-niveau, voor een gedegen basiskennis van het spijsverteringsstelsel, voedingsleer, vitaminen, mineralen, supplementen, diëten, reguliere en alternatieve voedingsinzichten, hygiëne, voedselveiligheid en nog veel meer.

Gewichtsconsulent

Een BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent, waarbij je alle benodigde kennis en vaardigheden op doet om mensen met overgewicht op professionele wijze te kunnen begeleiden. Ook hier weer een gedegen kennis over de spijsvertering, voedingsleer, energiehuishouding, voedingsmiddelen, de Schijf van Vijf en het samenstellen van
gezonde dagmenu's.

Voeding voor ouderen

Voor niemand is goede voeding zo belangrijk als voor...... ouderen. Veel ouderen realiseren zich dit echter niet in voldoende mate. Ik wil ouderen, het liefst preventief, voorlichten over het belang van kwalitatief goede voeding en hen inzicht geven in het maken van de juiste keuzes m.b.t. voeding. Deze opleiding is erkend door de BGN.

                                                                                                                                                                                                                     Foto: BGN

Sportvoeding

Voeding speelt een belangrijke rol bij sportprestaties. Hoe beter de voeding, des te groter de kans op betere resultaten. Een sportvoedingsadviseur heeft kennis van de specifieke behoeften van duursporters, krachtsporters en teamsporters en kan deze vertalen naar advies op maat, volledig afgestemd op de persoon en de soort sport. De cursus is erkend door de BGN.

                                                                                                                                                                                                                     Foto: BGN

Orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire voeding gaat verder dan het schrappen van kant-en-klaar maaltijden, gefrituurde snacks en suiker. Doorr te kiezen voor biologische voeding, seizoensproducten en kwaliteitsvoedsel bereik je een perfect lichamelijk evenwicht en een optimale energiebalans. Deze cursus is erkend door BATC en KTNO.                                                              
                                                                                                                                                                                                                     Foto: BGN

Emotie-eten

Stress, verdriet en problemen zijn voor sommige mensen aanleiding om te gaan eten. Zij eten om hun emoties te onderdrukken. Emotie-eten kan uiteindelijk leiden tot een ernstige eetstoornis. Balans Voedingsadvies pakt het eetprobleem integraal aan en richt zich niet uitsluitend op de voeding. Gedachten, emoties en gedragspatronen die leiden tot overmatig eten komen tijdens de consulten uitgebreid aan bod. De cursus is erkend door de BGN.                                        Foto: BGN